Marlies Meerman
 
Reïncarnatietherapie  
       
       

 
 
 

 
 

'Dacht je ook niet, Poeh?'
'Dacht ik wat?' zei Poeh, terwijl hij zijn ogen opendeed.
'Muziek en Leven -'
'Komt op hetzelfde neer,' zei Poeh.

Benjamin Hoff, Tao van Poeh

Klankmassage

Een klankmassage bestaat uit het ondergaan van de klanken van klankschalen en andere instrumenten, waaronder mijn eigen stem en eventueel die van jou. Een klankmassage zorgt voor een diepe ontspanning en heling op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De werking van de klankmassage richt zich op het harmoniseren van het hele systeem. Dus dat betekent dat wat uit balans is weer de weg terug vindt naar 'de oorspronkelijke staat', iets wat het lichaam van nature 'weet'. In de fysiologie wordt dit 'weten' homeostase genoemd.

Klank ligt aan de wortel van ons bestaan: uit de oerklank is immers alles ontstaan. Alles in de natuur bestaat uit trillingen. Klank is hoorbaar geworden trilling en resoneert direct met onze eigen lichaamstrillingen.

Dat maakt dat muziek ons diep kan raken, of juist weerstand op kan roepen. Water is een goede geleider van klank. Aangezien we voor ongeveer 80% uit water bestaan betekent dit dat geluid een enorme invloed op ons systeem heeft. In het dagelijks leven worden we voortdurend blootgesteld aan geluid wat een onmiskenbaar effect heeft op ons systeem: we raken ontspannen of juist zeer geprikkeld.

Klank kan dus helend én met hetzelfde gemak vernietigend en ziekmakend werken. Het laatste zorgt voor spanning en blokkades, waardoor we wegdrijven van onze natuurlijke staat.

De klankschalen die tijdens de massage gebruikt worden, komen uit Nepal en zijn op een eeuwenoude traditionele manier vervaardigd uit een combinatie van 7 metalen. De klanken van deze schalen worden ervaren als verbonden met de oerbron, met de oorsprong van wat we de natuurlijke staat noemen. De klanken van de klankschalen dragen dan ook de herinneringen aan die natuurlijke staat in zich.

Klankschalen

Bij vermoeidheid, spanningsklachten, blokkades, wekken de klanken de cellen om die natuurlijke staat weer terug te vinden. Een natuurlijke staat die overigens voor iedereen uniek is. Op die manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer gewekt, waardoor er weer ontspanning en heling plaats kan vinden. Ook het gevoel weer met de 'eigen kern' verbonden te zijn, met wie jij in wezen bent, levert kracht en energie op. Een klankmassage kun je als pure ontspanning ondergaan, wat zeker weldadig is bij vermoeidheid, spanning of stress. Is er sprake van klachten waar je wat meer over wilt weten, dan wordt de klankmassage hierop gericht: we gaan met de daarmee samenhangende energiegebieden of chakra's in dialoog.

Ik werk met een aantal schalen en aanvullende instrumenten, waaronder mijn eigen stem. Ik kan je ook vragen zelf klank mee te maken. Elke klank heeft zijn eigen trilling en heeft daarmee een ander effect op het lichaam. Door de schalen beurtelings op je rug en buik te plaatsen komen de klanken van alle kanten je lichaam binnen: naast je, boven je en door je lichaam. Het samenspel van de klanken - waaronder prachtige boventonen - levert nieuwe trillingen die extra intens inwerken op mogelijke blokkades of vastgezette energie. Het resultaat is een diepe ontspanning of je kunt het gevoel hebben even helemaal ergens anders te zijn, alsof je gevoed wordt door een energierijke bron. De klankmassage onderga je liggend en duurt samen met een kort voor- en nagesprek ongeveer anderhalf uur. Het is fijn als je daarna nog tijd voor je zelf kunt hebben, zodat de klanken kunnen doorwerken: lang na de behandeling kun je alsnog de klanken 'horen'.

Kosten: € 70,00 incl. 21% btw.

Kloppers

Reacties van cliënten:

  • ik laat me regelmatig 'gewoon' masseren. Klankmassage werkt veel dieper in. Ik heb de trillingen van de klanken tot in mijn cellen gevoeld. Jopje
  • Ik voel me vol vertrouwen in wat er bij mij hoort, wie ik ben. Voel me herboren! Alles komt ineens weer bij elkaar. Jij reikt mij mijn bronherinnering weer aan. Cisca
  • Ik voelde me tijdens de klankmassage opgetild worden en teruggezet in mijn centrum, een geweldig gevoel. Esther
  • Heel wonderlijk hoe zo'n chakra-massage met klankschalen gaat en van alles weer in beweging zet. Had ik van tevoren niet zo kunnen inschatten, maar de werking van de klank is diep en maakt veel los. Enorm inzichtgevend in combinatie met informatie over waar alle chakra's voor staan. Verder een hele prettige ervaring, heerlijk die klank zo dicht op je lichaam, zo voelbaar in de trilling. Erg ontspannend en herstellend en Marlies leidt je erdoorheen met haar gebruikelijke deskundigheid en warmte. Het voelde voor mij alsof ik in een droom zat. Energetisch toverwerk. Silvia


 
Actuele Workshops
 
 
Website gerealiseerd door KaliMera Webdesign en Solutions.