Marlies Meerman
 
Reïncarnatietherapie  
       
       

 
 
 

 
 
Marlies Meerman


Laat ik met mijn geboortedatum beginnen: Amsterdam, 3 oktober 1949, een paar jaar na de oorlog. Na mijn middelbare schooltijd ga ik welzijnswerk studeren: een beroep maken, waar ik vanaf mijn vijftiende al vrijwilligerswerk in deed. 'Mensen helpen' was als kind al mijn motto. Na een aantal jaren club- en buurthuiswerk trouw ik en krijg drie dochters. Ik ga in de avonduren pedagogiek studeren: over mensen weet je immers nooit genoeg en ik hoopte hiermee een baan in het dagonderwijs te kunnen krijgen. Dat lukte zowaar en heb jarenlang in het middelbaar beroepsonderwijs omgangskunde gegeven aan jongeren vanaf 16 jaar. Het mooiste vak wat je aan die leeftijdsgroep kan geven! Zin en betekenis vinden in het leven. Doelen bepalen, je eigen verantwoordelijkheid ervaren en op je nemen.

Marlies Meerman

Als ik privé in een crisis raak, zowel persoonlijk als in mijn huwelijk, mag ik al mijn 'wijsheden' toepassen op mijn eigen leven! En ervaar tot mijn verbijstering dat het 'reguliere circuit' zo weinig antwoorden heeft op mijn vragen. Of het zijn clichés. Ik ben zelf op zoektocht gegaan en ontdek het 'alternatieve circuit'. Met een oeroude kennis en een wijsheid die 'over mensen' gaat, over leven, over dood, over Liefde. Hierdoor kom ik weer in contact met vaardigheden en vermogens die ik als klein kind eigenlijk ook al had, samen te vatten als heldervoelendheid. Te pas en te onpas duikt het weer op. Ik weet er met al mijn rationele kennis geen raad mee. Besluit het me dan maar te laten leren hoe hiermee om te gaan, door middel van therapie en het volgen van cursussen. Heb de cursus Bachbloesemremedies, de Psychic Reading-opleiding van Carolina Bont, Reiki I en II en de opleiding tot Reïncarnatietherapeut aan de School voor Reïncarnatietherapie Nederland gevolgd.

Het kan niet uitblijven: 'mensen helpen' nu niet meer als algemene levensinstelling, maar duidelijk omschreven: als therapeut, met als doel mensen hun eigen zielsproces helpen te begrijpen, hun eigen zielsproces in perspectief van leven en dood en in meerdere incarnaties. Om ze zo te helpen bewust te worden van 'waar ze nu zijn', welke opdrachten/ taken ze hebben in het hier-en-nu. Om er een boel levensvreugde en relativeringsvermogen aan te ontlenen! Therapie is leuk!

In maart 1997 ben ik medeoprichter van Soul Service, Amsterdamse groepspraktijk voor Reïncarnatietherapie met Gundelinde Staudner en Rob Bontenbal. Nog steeds part-time.

In 2000 zeg ik mijn baan in het onderwijs op en ga fulltime in Soul Service verder. En gaat mijn ontwikkeling door. Ik ga me bezig houden met het verder leren kennen van Moeder Aarde, door middel van workshops bij Angie van Hoboken, Lydia Kimman en in Findhorn, de ecologische leefgemeenschap in Schotland. Voor mij een belangrijke aanvulling op mijn werk als reïncarnatietherapeute: wij lopen nu in een lichaam op Aarde rond met alle mogelijkheden van stagnatie en ziekte van dien: Moeder Aarde heeft blijkbaar haar eigen psychologie. De jaartraining van de opleiding Vocal Dance en Voice Movement Integration van Patricia Bardi versterkt mijn kennis over de creativiteit van het lichaam. De workshop Werken en spelen met natuurgeesten van Tanis Helliwell in Freiburg, Duitsland, verdiept mijn relatie met de natuurwezens. De bachelor Opleiding Religie en Levensbeschouwing aan de VU te Amsterdam is een belangrijke aanvulling op mijn kennis en filosofische scholing.

Joke van Koninghoven versterkt mijn sjamanistische methoden en technieken en op het gebied van beweging, stem, expressie en klank heb ik de trainingen bij Anneke Wittermans, Marius Engelbrecht en Hilda Postema gevolgd.
Verdieping in het psychotherapeutische werk vindt plaats door de opleiding Psycho-oncologische therapie bij Hypnos te Bussum te volgen.
Ik voel me als een vis in het water temidden van prachtige methoden en technieken, geleerd van bijzondere leraren. Hiermee kan ik mensen op wat voor manier dan ook en ongeacht waar ze mee komen, begeleiden en ondersteunen.

 
Actuele Workshops
 
 
Website gerealiseerd door KaliMera Webdesign en Solutions.